Εσωτερικός χώρος
Για το φωτισμό της κεντρικής αίθουσας, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν οκτώ φωτιστικά σώματα τύπου «Θαλής», ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση, 108 Watt έκαστο, διαστάσεων 120Χ60 εκ. Τα φωτιστικά τοποθετήθηκαν εσωτερικά πάνω στη ξύλινη οροφή του κτιρίου, η οποία βρίσκεται σε ύψος 11μ. και χρονολογείται από το 1885. Στηρίχτηκαν δε σε ειδικά κατασκευασμένες βάσεις, που επέτρεψαν τοποθέτηση χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο ο ξυλότυπος της οροφής.
Τα φωτιστικά «Θαλής» φέρουν εσωτερικά ειδική μεμβράνη η οποία  απορροφά το εκπεμπόμενο φως και το διαχέει ομοιόμορφα με ένταση 200 Lux σε όλο το εύρος της κεντρικής αίθουσας του μουσείου, εμβαδού 338 τμ. Εξωτερικά φέρουν διπλό κρύσταλλο με ενδιάμεση μεμβράνη διάχυσης φωτισμού. 
Για το φωτισμό ρωμαϊκού ψηφιδωτού 12 τμ, καλυμμένου από γυαλί σε χαμηλό ύψος, χρησιμοποιήθηκαν φωτιστικά σώματα φθορίου τύπου «Ευκλείδης» τα οποία δεν είναι ορατά. Τα φωτιστικά αυτά, σε συνδυασμό με ειδικά κατασκευασμένα κάτοπτρα, προσφέρουν απόλυτα ομοιόμορφο φωτισμό.
Εξωτερικές όψεις
Για τις όλες τις όψεις του Μουσείου, χρησιμοποιήθηκαν φωτιστικά σώματα λαμπτήρων LED, με τριπλά κάτοπτρα με δυνατότητα απόδοσης χρωμάτων. Τα φωτιστικά αυτά προσφέρουν ομοιόμορφο και με απόλυτη διάχυση φως, παρότι τοποθετήθηκαν πολύ κοντά στην επιφάνεια των τοίχων.
Η παλέτα των χρωμάτων που επιλέχτηκε παραπέμπει σημειολογικά τις αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων σχετικά με την εφαρμογή έντονων αποχρώσεων στα μνημεία τους, ενώ οι χρωματικές εναλλαγές, επιλέχτηκαν με σκοπό την «απεικόνιση» της ροής του χρόνου και ειδικότερα την εναλλαγή των εποχών.
Αρχιτέκτονας φωτισμού: Dr. Σπύρος Κοντόπουλος 

| | | |
olympia-museum